lauantai 12. maaliskuuta 2011

Zumba ja flow

Zumba-ohjaajan paras palaute on asiakkaiden hymy kasvoilla. Se tarttuu ja innostaa, motivoi ja kannustaa. Zumba on siitä mainiota liikuntaa, että rasitusta ei oikeastaan huomaa kuin vasta vesipullolla. Silloin kun yrittää hörpätä vettä ja hengästyttääkin yhtäkkiä tosi pahasti tai hyvästi. Ja eikun uutta biisiä jatkamaan ja hiki lentämään.

Hyvä Zumba-tunti noudattaa nerokasta Zumba-formulaa. Se on sopiva yhdistelmä kansainvälistä ja latino-musiikkia. Jaksottainen treeni nostattaa ja laskee sykettä sopivissa intervalleissa ja nopeammat ja kevyemmät kappaleet vuorottelevat. Kussakin biisissä on 3-5 erilaista liikettä ja ne on helppo oppia ja kekata, sillä ohjelmahan tehdään musiikkiin. Zumba on aina yksinkertaista ja tehokasta, sen parissa pysyy vaikka olisi kaksi vasenta jalkaa. Ja jokaisella on oma tyylinsä, ohjaaja näyttää vain mallin, jota seuraamalla voi saavuttaa oman Zumba-flownsa. Vähän kuin hyvissä bileissä, ei sielläkään kukaan tule sanomaan, että jessus, tanssit muuten ihan väärin :).

Ohjaajalle tunti on ajoittain rankkaa, mutta älyttömän hauskaa työtä, ei mikään oma egotrippi, jossa pitää säännöllisin välein katsoa omaa ihanuuttaan peilistä. Hyvän ohjaajan ei tarvitse korostaa itseään mitenkään. Ammattilaisohjaaja on paikalla asiakkaiden, ei oman shownsa tai itsensä vuoksi. Ja jos raha tuntuu olevan mittaristossa ykkönen, metsään menee taas kerran. Mielenkiintoinen, mutta vaativa yhdistelmä.

Kun näkee lavalta, miten upeasti tuntilaiset pysyvät mukana ja seuraavat kuin itsestään, syntyy ohjaajan flow-tila. Se tuo oman lisänsä tunnin riemuun, sitä uskaltaa pistää itsensä likoon vielä enemmän ilman pelkoa siitä, että jotain häiritsisi se, että ripsivärit ovat taas poskilla. Tässä hikoilussa nimittäin harva kosmetiikka pitää kutinsa. Mutta mitäpä se haittaa. Bileissä on yleensä aina kivaa. Ainakin Zumba-bileissä.

Käy ihmeessä kokeilemassa. Kokeile pari kertaa ja erilaisia ohjaajia. Jos ohjaajan ns. pärstäkerroin ei miellytä, kokeile toista. Siellä hän on jossain, odottamassa sinuakin mukaan iloiseen tunnelmaan. Varoituksen sana on kuitenkin paikoillaan. Zumba on kovasti koukuttavaa. Ja ota se vesipullo ja pikkupyyhe mukaan. Tarvitset molempia. <3

Peace, love, Zumba!

1 kommentti:

  1. Hienoa Johanna <3
    Olet kyllä löytänyt täydelliset sanat, tässä on kiteytetty koko ihanuus loistavasti!

    Zumba on rikkaus itsessään :)
    -Elina

    VastaaPoista